Änglarnas stad

orkideer

Så var jag åter i Änglarnas stad eller Bangkok. Alltid ett kärt återseende. Men denna gång var det också med sorg i hjärtat. Precis där jag bor smällde bomben där så många människor miste livet och så många skadades.

PRAY for Bkk
Än i denna dag har ingen anhållits för vansinnesdådet.

 

Matsafari

Bangkok är med sina ca 15 miljoner invånare – en stad i ständig rörelse. Det är inte ultramodern utan här samsas moderna sky-train och kärror som dras för hand, gatustånd och tuk-tuks. Staden är också som en lång matsafari. Traditionellt finns gatustånd med mat överallt och det verkar verkligen som Thailändarna äter jämt!! Trots detta ser man sällan någon som är överviktig. Var du än går finns en doft av koriander, vitlök och citrongräs!

 

Kycklig med nötter o mango

 

Bangkok har också ett imponerade utbud av take away möjligheter och företag som levererar mat direkt till dörren.

 

Nya restauranger

Titt som tätt dyker nya matsatsningar och restauranger upp. Till hörsten kommer vad jag hörde stora satsningar på fine dining i staden och jag ber att få återkomma om detta. Nu tog mina väninnor mig till en jättetrevlig ny restaurang vid namn WOLF. Först var det champagne hos Grete i deras trevliga våning och därifrån en kort promenad till Sukhumvit  soi 29 där restaurangen ligger. Jättegod mat och goda viner. Här har de tema middagar och jazzkvällar och mycket mer.

Härlig kväll hos Grete

Gamla favoriter

En restaurang behöver verkligen inte vara ny för att tilltala. Två av mina absoluta favoriter är ISAO och Terassen på mandarin Oriental.

ISAO

ISAO har enligt min mening den bästa sushin i hela Bangkok! Deras restaurang på soi 31 är välbesökt och du kan inte boka. Du anmäler dig, uppger telefonnummer eller sätter dig snällt på de träbänkar som finns utanför och väntar. Här serveras specialiteter som är fantastiska – man vet aldrig vad man skall ha utan vill ha allt!

Vid Floden

Terassen på den anrika hotellet Mandarin Oriental som år efter år blir rankat bäst i världen, är så trevlig. Som en enkel uteservering med Chao Prao floden som sceneri, inte så dumt alls! Var så glad att jag fick tillfälle att träffa mina allra bästa Thaiväninnor Bi och Chompoo. Det blev en lång trevligt lunch där de avhandlades mänger av ämnen och skratten var många. I love you girls!

Chompoo Bi ndarine Oriental with the girls

Favorit Italienaren

restaurang Rossanos har under många år fungerat som en favorit för så många i Bangkok. I en Toscansk villa mitt i staden brus serveras här rustik Italiensk mat med en twist. Allt är gott men ack så mäktigt. Förrätterna går alldes utmärkt att dela på och det går inte att rekommendera en rätt finns så många goda.

Rossanos skylt Mr Rossano himself

Agneta och jag saknade våra Rossanos Angels kompisar Lena och Annethe men kanske återförenas vi i November.

 

Härliga kusten i Rayong

Härliga stranden

Den bästa och vackraste kuststräckan finns här. Härliga långa sandstränder att power walka på morgonen på och varför inte bada? På veckorna kan här nästan vara öde till skillnad från helgerna då Thailändarna kommer från Bangkok i bussar. Denna  del är också deras paradis.Jag och min väninna hade några trevliga dagar fylld av simning, power walks, skratt och god mat. Allt som behövs för att må riktigt bra.

Tack Thailand för denna gång – vi ses snart igen!

 

Wolf restaurang 02-258 8808

ISAO 02-258 0645

 

 

 

 

2 thoughts on “Änglarnas stad”

 1. Agneta bekassy says:

  Ja, tänk vad trevligt vi hade och dessutom var vi ganska sportiga och sunda. Håller med dig om allt, Wolf’s restaurang är toppen, skall dit snart igen, Rossano’s ett säkert och hemtamt ställe, ISAO måste jag pröva då jag älskar Sashimi och Sushi. Oriental’s terass är som du säger, aldrig fel. Ja, bangkok lever och Mäh Phim är underbart. Gör vi om nästa gång du kommer.

  1. Anika Julin says:

   Ja Agneta det var en superhärlig helg i Mäjpan det vill jag lova.Fick extremt mycket energi vilket jag behöver. Sedan fortsatte det trevliga i Bangkok o som sagt WOLF var en trevlig överraskning. Testa ISAO de har underbar mat – satsa i alla fall på en av deras signature dishes de är himmelska.

   ser fram emot Thailand snart igen
   kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed