Bangkok – mat

Thaimat

 

Bkk soon rain

Thaimat ute

I Bangkok finns det mesta i matväg. Från de små stånden i varje gathörn till fem stjärniga krogar och naturligvis allt därimellan. När jag tröttnar på Thaimat (jo man gör det ibland ) finns det många val, skall man äta Italiensk, Franskt, Vietnamesiskt, Argentinskt, Kinesiskt eller Japanskt? Ja, listan kan bli lång. Ska man ens gå ut? Food by Phone är en eminent tjänst som levererar från ett stort antal krogar i Bangkok direkt hem till dig, leveranstid 1 timme.

 

Favoriter

Det är klart att man får sina favoriter. Den första jag tänker på är en Italiensk restaurang som ser oaserlig ut men när man kliver in är som en gemytlig Toscansk villa.Här har jag ätit många goda och trevliga middagar.

Rossanos skylt

På Rossanos härskar Mr Rossano själv. Han har arbetat i Sverige för länge sedan och talar svenska med en göteborgdialekt. Maten på Rossanos är mycket god och rustik italiensk mat. Här kan du äta en god pasta, en köttbit och massor av goda specialiteter. Bland förrätterna finns allt italienskt man kan önska och lite till. Dock brukar vi dela på två de stora förrätterna. Mr  Rossano härskar också i köket, står i baren och tar sig alltid tid att tala med sina gäster. Servicen är bra och personlig. Denna restaurang är lika populär hos expats som hos Thailändarna. Boka är ett tips.

Mr Rossano himself

Mr Rossano själv.

Eftersom restaurangen ligger i ett mycket trafikerat område kan det vara värt att boka restaurangens tuck-tuck. Den kommer då och hämtar vid BTS Asok.

Tuck-tucken6

Indigo

En annan favorit  är den Franska restaurangen Indigo. Härlig uteservering när det inte är för varmt men också en ombonad innerestaurang. Man kan dock inte gissa vad som väntar när man 1:a gången svänger in på soi:en som tar dig till restaurangen.

Soi Convent

Indigos uteservering Ingång IndigoHär äter man det Franska köket och det är också alltid många fransmän här. Alltid luncherbjudanden och prisvärda kombinationer. Sist jag var där åta jag en 70-tals klassiker  –  räkcocktail – men så gott!! Hoppas den får ett uppsving på andra ställen. Åt också en ljuvlig seller sallad med parmaskinka. Ibland räcker det med två förrätter! Annars är allt gott som jag ätit här. Goda Franska viner har de också såklart, inklusive ett Rosévin från Provence, det är man inte bortskämd med i Thailand (det är lyxskatt på vin så därför är det ganska med dyrt med “bra” viner, och en bra rosé svår att hitta). Här bör man också boka då stället är populärt.

Förätt Indigo

Förrätt på Indigo –  sellerisallad med parmaskinka – mums

Mandarin Oriental

Lobby Mandarin O

När man kommer in i lobbyn finns här alltid   fina blomdekorationer

Hotellet som år efter år kammat hem prestigsfulla priser världen över som bästa hotell har också flera restauranger. Alla på toppnivå, ; Le Normandie, fine Fransk dining, China House en väldigt bra kinarestaurang och min absoluta favorit är The Veranda. Där sitter du nära floden och har du tur finns här också en bris. Maten på terassen är enklare men du kan äta både kött och fisk likaväl som sallad och hamburgare. Service är på topp och personalen vänligheten själv.

 

Orientalbåten

Förutom att ta sig till hotellet med taxi kan man ta BTS:en till stationen Saphan Takhsin, hoppas av där och ta Orientals egna båt till hotellet. Den är en kort och mysig båtfärd som rekommenderas.

IMG_4402

Att sitta och blicka ut över trafiken på Chao Phraya är trevligt och vackert. Jag äter ofta lunch här när jag besöker The Oriental Shop som säljer mina kaftaner. Sist åt jag en så god sallad med mango och toppad av tonfisk skivor. Var tvungen att fråga om receptet på dressingen som var så god;

Salladsdressing

Oliv Olja, Passions frukt,Apelsin juice,salt,peppar och socker

Det skall jag försöka mig på snart!

Healthy salad

Dressingen är till denna ljuvliga hälsosamma sallad, Tonfisk, mix sallad, paprika, mango och pomelofrukt – mums

Fresh springrools

Fresh Springrolls. Så goda

The Bamboo Bar

Fick veta att de nu skall hel renovera denna institution i Bangkok. Hur det kommer att se ut får man inte veta ännu men enligt Mandarin Orientals nya barchef Mirko Gardelliano så kommer baren att förbli ett häftigt ställe. Jag kommer dock att sörja den mkt speciella designen och atmosfären men hoppas också att jag kommer att gilla den nya som kommer november 2014. Får rapportera om det då.

The Bamboo bar BM Bamboo bar

Här med den nye Barchefen Mirko 

Rossanos, 167 Sukhumvit 167 21 Road (Asok) Tfn 02 661 7449

Indigo, 6 convent Road, Tfn 02-235 32 68

Mandarin Oriental www.madarinoriental.com

2 thoughts on “Bangkok – mat”

  1. Vi har bokat vår julafton på Sirocco och ska käka där hela familjen. 63:dje våningen om jag inte minns det helt fel. Hoppas det är ok. Deras specialmeny var bra i allafall:-)

    //Jess – Annorlunda Underbara

    1. Anika Julin says:

      Var i Spanien bor du? ha en trevlig söndag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed