Bangkoks gröna oas

Vackra träd

Härliga Lumpini

Alla storstäder behöver en grön oas. Alla har det inte men här i Bangkok finns den och heter Lumpini Parken.Det är en stor anlagd park med flera sjöar. Ytan är 360 rai eller 57,6 hektar. Lumpini anlade 1920 av Kung Rama VI på kunglig mark och efter första världskrigen blev parken en verklighet. Parken har fått sitt namn Lumpini av födelsestaden för Buddha i Nepal.

Många aktiviteter

Parken används till många aktiviteter. Jag fick tips av mina SWEA väninnor Annika och Cilla som brukar ses i parken på morgonen för en power walk. Nu när det varit extra svalt här i Bangkok har jag inte bara fått lite sovmorgon utan en härligt promenad i parken utan att flyta bort!!

Du kan hyra båtar och trampa omkring i.

Hyra båt
Tramp tramp hoppas det inte kommer en varan och skrämmer dem!!

Träning

I parken finns ett par ute gym där man kan träna olika moment. Utrustningen ser inte precis ny ut men funkar säker ändå. Det finns också lekplatser och ställen där handikappade kan träna.

Ute gym Utegym2

Här tränas det varje dag

 

Eller så kan man träna under lugnare former som här Thai Chi

Thai Chii 2 Thai Chii med utsikt

Härlig Thai Chi utomhus med en vacker utsikt. 

 

Bangkoks Symphony Orchestra

Förra sommaren var vi ett gäng som hade pick-nick i parken samtidigt som vi lyssnade till vacker musik. Detta är ett återkommande event – hoppas kunna gå fler gånger då det verkligen var trevligt. Fick just veta att detta hände förra helgen då jag inte var i Bangkok. Synd nu får jag vänta ett år till.

 

Cyklande Polis

I  parken finns det många poliser som ser till att ordningen följs och om något händer. För att vara snabbare och mer flexibla har de skaffat cyklar.

Cykelpoliser

En glad polis är bra att ha

 

Parken är öppen 04.30 – 21.00

MRT: Silom Lumpini

BTS Saladeng

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed