Chatuchak Weekend market

Music in the air

Shop till you drop

En av de allra största marknaderna i Bangkok är Chatuchak som under helgerna drar till sig hur mycket folk som helst. Ett medeltal på 200 000 besökare per helg har jag hört. Den är stor  –  över 100 000 m2 och med mer än 10 000 olika butiker. Du hittar “allt” här. Allt från husdjur till kläder, väskor, skor, mat, porslin, tavlor, plantor, blommor, böcker och thailändskt hantverk. mm. Ja, här  kan du verkligen “shop till you drop”.

Varför inte en FC Barcelona tröja i mini storlek?

FC Barcelona för barn

Att hitta med karta eller med vänner

Det är en oändligt myriad av gångar, under mitt första besök här fick jag nästan ett känsla av det skulle vara omöjligt att ta sig igenom dessa, att hitta vad man eventuellt letade efter och att överväldigas av alla färger ljud och lukter. Men det går och det är trevligt. Med en karta i hand kan du lättare hitta. Det finns ett system för alla dessa gångar som också kan hjälpa dig att navigera. Idag hade jag hade  turen att få med mig mina Thailändska väninnor Bi och Chompoo som kan Chatuchack på sina fem fingrar, det var bara att hänga med i svängarna!

Här finns allt

Bikinis till alla

Första anhalten var bikini shoppen. Här hittar jag alltid något. Idag blev det två stycken bikinis och såklart prutade jag till ett bra pris. Det är ju halva nöjet, men när jag har prutat klart och var nöjd skrattar mina Thailändska väninnor åt mig (kunde ha prutat mer tycker de).

En tvål?En tvål? Någon? Här finns de i alla färger lukter och smaker!!

BabygearEller varför inte en intressant hunddress? Hunden kan få bli spion, sjöman eller bara en jeanshund

Guldsaker

Eller kanske är du sugen på en guldhund? Eller något annat i guld? Som sagt här finns något för alla!

Tips

Det är alltid väldigt varmt här så klä dig så luftigt det bara går. Bekväma skor. Bäst att komma på fm eftersom det både blir varmt och trångt på eftermiddagarna. Se upp för ficktjuvar som det finns en del av. Cash is king på detta stället. Solskydd kan vara nödvändigt även här, solen är alltid väldigt stark.

Lunch

Man blir hungrig av allt shoppande, förutom mina bikinis blev det två ursnygga urnor som jag lovat Bästa Malin att köpa om jag hittade. Nu hoppas jag bara att hon blir nöjd! Bi och Chompoo bjöd på traditionell Thai lunch och de vet att jag inte äter för starkt och har en fäbless för vegetariskt. Själva åt det något med både grön curry och chili i. Mycket gott!Thailunch

Enklast att ta sig hit är att ta sky train till stationen Mo Chit den ligger bara fem minuters promenad bort. Väl där finns det kartor som visar var de olika kategorierna varor finns.

Öppettider på helgen är 09.00 – 18.00

 

Happy shopping!

 

2 thoughts on “Chatuchak Weekend market”

  1. Agneta Bekassy says:

    Ja så rätt du har, Chatuchak är en unik marknad där man verkligen kan hitta ALLT, ja i alla fall nästan allt. Köpt våra två, fina små hundar där. Billigare än vetkostnaden för friskhetsintyg. De var/är värda vartenda öre. Som sagt, tunna kläder, bra skor och att hålla hårt i plåmboken är måsten, annars är det bara att jaga på mellan de små gränderna och buy until you drop som Anika mycket riktigt säger.

    1. Anika Julin says:

      Eller hur Agneta, kul ställe att besöka då och då. Här kan man verkligen fynda både det ena och det andra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed