China Town eller Sampeng – Bangkok

Nya Tyger 2

Att landa på Suvarnabhumi Flygplats är som att komma hem för mig. Bor tidvis i Thailand  – ett land som jag kommit att älska. Den här årstiden, slutet av augusti är det fortfarande regnperiod, men det har sedan jag kom bara regnat på natten. På dagen lyser solen och temperaturen är “som vanligt” runt +30 grader C. Första dagarna får i alla fall jag kämpa mot jet-lag. Brukar, vis av erfarenhet, lägga in en Thaimassage eller en fotmassage kring 16.00  på första och andra dagen, så man kan somna till lite och inte krascha för tidigt på kvällen. Njuter också vegetarisk mat (finns överallt) och färsk frukt.

bild

Denna gången är det en hel del jag skall göra. Designade en kort lyxig topp/kaftan i början av sommaren som nu varit ute hos några återförsäljare. Nu vill de ha fler! Dessutom skall jag leta tyg till en vän vars resebyrå ger bort en specialdesignad kaftan till sina VIP-kunder. Jag skall också besöka marknadschefen för min senaste återförsäljare, InterContintal Hua Hin Resort och se över deras ByNika sortiment. Vi ska ocksåplanera en modevisning hos dem plus lite annat smått och gott. Helt enkelt en del ByNika sysslor.

Buss 40

Idag skulle det shoppas tyg så dagen mål var China Town eller Sampeng som den också heter. Dit tar man sig med Buss eller taxi. Min väninna Annika säger att snabbaste vägen är Tunnelbana till Hua Lampong och därifrån buss 40 som alltid väntar vid utgång 2. Jag tog idag taxi då jag vet hur mycket tyg jag brukar handla och hur mycket det brukar väga – tungt!

Inköp Brukar också numera kunna beställa fina tyger hos min speciella handlare men tyvärr inte idag, jag måste komma tillbaka nästa Lördag. inköp i CTBrukar också kunna beställa fina tyger hos en av mina leverantörer – men inte idag. Så det blir att åka tillbaka nästa lördag. Hittade dock fina tyger idag också och det blev sisådär 100 meter totalt.

 

Nya tyger1 Nya Tyger 2

tv vackra tyger

Ja, då är det bara att vara kreativ och skapa. Skall också visa min nya modell för två kunder nästa vecka. Min svenska distributör Art 36 fick den förra veckan och har i princip slut, skall försöka ta en bild när jag får de nya på Tisdag, skall fråga min modell vän Agneta om hon kan ställa upp.

Annat än tyg

Det finns mycket mer än “bara” tyg. Volanger och band i tusen olika utföranden, knappar och hakar, dragkedjor och håratrialjer. Här finns också kläder. Då talar jag också bara om den del av China Town som specialiserats på just detta. Om man har tid så vandra i den myriad av små gångar som finns.

Ett band?

Efter en Thaimassage känns det som det blir en hemmakväll

www.art36.se

 www.huahin.intercontinental.com

2 thoughts on “China Town eller Sampeng – Bangkok”

  1. Annika says:

    Älskar Sampan Lane…..fast jag har varit där hundratals gånger. Ska dit I morgon igen :)

    1. Anika Julin says:

      eller hur Annika det är en fröjd att komma dit och fynda :=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed