En yogaresa del två

Porten till Yogashalan

 

Porten till Yogashalan

 Vackra dörren in till Yogashalan

Det har varit två intensiva yogaveckor av Ashtanga yoga med Anna Bjärvik här i Italien på Yoga in Salento. (YIS) Min kropp som vaknat till liv har varit ganska följsam och snäll. Shiatsumassagen/thaimassagen jag fått och det har hjälpt värkande och stela muskler. Elisea är inte bara en underbar massös som hittar alla punkter att bearbeta, hon är också stark som Pippis pappa –  hon har lyft upp mig och strechat ungefär som på bilden!

Festa natale CQS studio Festa natale CQS studio

Streching på djupet 

Denna andra vecka har vi varit tre tjejer från Schweitz, en Egyptiska En Skotte åsså jag och Annas mamma.Sista dan kom trevliga Finska Miira, yoga proffset som också stannar nästa vecka.

Streching

Eftermiddagarna strechade och töjde vi på kroppen !!

Vingården Santi Dimitri

Denna andra vecka var vi och besökte en av de bättre vingårdarna i Puglia.

Vinrankor Ståltankar

Santi Dimitri producerar ca 150 000 liter per år och använder sig bara av stål tankar i processen.

Jag På vinguidning

Här lyssnar jag på en av ägarna som berättar.

 Tredje veckan

Denna tredje vecka blir också min sista här i Italien och jag har nu fått välkomna Eva Lewnhaupt, min första yogalärare, grundare av Yogayama i Stockholm, copywriter och författare av boken “Yogaliv åtta steg till ett liv i lätthet””

Eva visar Trikonasana

Eva visa hur Utthita Trikonasana skall utföras

Veckan har varit lite intensivare och med mer innehåll. Eva kör mysore/ledd klass på morgonen ca två timmar och två timmar varje eftermiddagen. Den är då fylld av Pranayama (andningsövningar) meditation, stretching och samtal om Yoga och Yogans innehåll. Väldigt intressanta eftermiddagsklasser! Att sitta stilla länge i meditation med fokus kan dock  vara  –  ack så svårt! Men man får träna!

Nya gruppen tränar

Nya gruppen tränar
 
Eva, Miira och Anna Streching i par
Streching i par är en smart övning, den ena tränar bakåtböjning medan den andre får en framåtbörjning och fantastisk strech i ben och rygg

Det har hänt så mycket med min yoga. Jag har utvecklats och gjort saker jag inte trodde jag kunde.  Är mycket glad över att jag åkte och trots att kroppen har gjort ont, musklerna skrikigt ibland och höfterna grinat. När sedan man använder den öppnade kroppen i yogan är det värt alla träningsvärk. Sinnet blir också stillat på en behaglig nivå.

Karma

Ganska nöjd här där jag tränar backbends mot vägg.

Yoga i Salento är också ett perfekt ställe att yoga på eftersom lugnet ligger som en matta över oss. Att sedan var man än går på gården slås av alla fantastiska dofter av alla örter och blommor de odlar gör det inte sämre. Vi har fått underbart god lagad vegetarisk mat och jag som har mat-klocka har också fått ett snack varje dag.

Nu är jag inspirerad att fortsätta yoga och att lära mig mer italienska!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed