Ett yoga paradis

Yoga in Salento

YIS the houseYoga in Salento med tillhörande organiska odlingar har funnits sedan 2007, grundaren är Italienska Francesca Maniglio. Hon är välkänd dokumentärfilmare i botten men tröttnade på stressen som free-lansare och tog steget att förvandla sitt barndomhem till ett organiskt Yogaretreat i världsklass. Hon är själv en yogi och vegetarian.

Festa natale CQS studio

Franceska gravidyogar nu är hennes dotter född

– Jag var lite galen och uppfylld av min vision att skapa Yoga in Salento (YIS) -stället var inte alls vad du ser idag utan vi har lagt ner mycket pengar och framför allt tid och engagemang för att göra min vision till verklighet., säger Francesca och fortsätter, efter YIS var på banan grundade jag som en naturlig följd Agricola Samadie som är huvudföretaget men de organiska grödorna, restaurangen och hotellet.

Francesca fick också draghjälp av sin gode vän och välkända Yogin Amerikanska Louise Ellis. Hon är gudmor till YIS och har hållit flertal välbesökta yogaläger här.

Louise Ellis

Jag känner själv till Louise Ellis och verkligen älskade det yogaläger jag var på med henne som lärare i Indien för några år sedan.

 

BIld Francesca

Idag har  YIS 12-13 olika yogaretreats per år och också Teacher training. Förutom alla yogisar kommer även vanliga turister hit och bor.

Yogashalan är väldigt vacker och här finns två yogasalar samt en lekrum för barn. På tal om barn har YIS också anordnat barnkurer i yoga för lokala barn.

 

Bild

Organisk farm – Agricola Samadie

Agricola Samadie är en organisk farm där de odlar de mesta som finns för den vegetariska matlagningen. Tomater, auberginer, morötter, salld, zuccini, fänkol spenat ja listan kan bli lång. så här är det verkligen inte långt mellan producent och matbord. Jag behöver kanske inte tillägga att maten var förträffligt god.

Grödor 1 AubergineEn härlig Aubergine

Solceller

Solcellerna på anläggningen står för delar av elförbrukningen. 

Den organsiska farmen är basen för The sunskine kitchen. Här tillagas vegetarisk och vegan mat framförallt av de grödor som odlas. Brunch och middag serveras varje dag och det är olika vegan/vegetariska rätter. Mycket gott kan jag intyga som faktiskt ätit här i tre veckor utan att någon dag varit hungrig eller besviken.

Framtid

Nästa år är redan flera välkända yogalärare bokade,hela lista kommer på hemsidan någon gång runt det nya året.

www.yogainsalento.com

www.agricolasamadhi.it

www.ashtangacenter.com

 

 

Under året har de både yogaläger och teacher training för yogalärare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed