Frankrike with the girls

gräner i Cannes

Efter allt dåligt och kallt väder vi fått erfara i Sverige kändes det som en otrolig lycka och väldigt lyxigt att få ta planet ner till Cannes. Att jag dessutom hade min bästis Birgitta med –  gjorde saken inte sämre.

Birgitta

Vi tog ett tidigt morgonflyg och landade lagom till en fransk lunch. Blev mötta på flygplatsen av rolig fransk chafför som mer liknade Inspector Closeau. Så en tidig utskällning på fransk maner fick vi!!!! Tur att vi bara kunde skratta!

 

Trots att jag rest så mycket i Frankrike är jag lika förtjust varje gång över en god fransk lunch och Malin gjorde oss inte besviken. Här fanns allt möjligt gott som ungnsbakad fisk, burrata, ostar, skinka champagne och rosevin.

A room with a view

A room with a viewEn mycket trevlig lunch i deras fina våning  –  verkligen a room with a view.

Fim festival

Det gick inte att undvika att filmcirkusen var i stan. I år när Ingrid Bergman skulle fyllt 100 år hyllas hon stort.

Ingrid Bergman

 

Marknad

Att besöka matmarknader är alltid lika trevligt och frestande!! Men här i Cannes finns så mycket färska goda grönsaker och bär att man verkligen blir lycklig. Vi fick förutom en god grön drink som Malin fixade varje morgon, färska jordgubbar, hallon och blåbär som var så goda.

Härliga bär Malin handlar

 

Cafe liv och nationalsport

Det är lätt att bara slå sig ner på ett cafe i solen, ta en kaffe och titta på folk.

Boule mstare Birgitta o Malin jag på cafe

ja här mår man bara fint!

La Colombe D´Or

Första gången jag kom hit till Saint-Paul de Vence och restaurangen la Colombe D´Or var i slutet av 80-talet. Jag blev helt betagen. Av byn, utsikten och naturligtvis av historien detta hotell och restaurang har. Restaurangen har genom tiderna varit fri zon för tänkare, målare och artister och var också ett mycket populärt ställe att ses.

Många konstnärer hittade hit på 40- och 50-talet  inte minst på gund av ägarens intresse för konst. Idag finns här en gedigen konstsamling och många verk är ett utbyte mot mat och husrum.

Menyn på Colom

Menyer i konstens tecken

Jag på Colom dore Malin o Birgitta på Colom

Nöjda och förväntansfulla njuter vi på terassen
 
Sparris på Colon d Lax quineller
 
Fantastisk god lunch och atmosfär. Sparris och Queneller av färsk lax – Mums.
 

Underbart är kort

Ja resan slutade för fort men där är väl så!! Jag sa inte hej då utan på återseende! tack kära Malin för gästfrihet utöver det vanliga!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed