Istanbul ett mat mecca

Vårrullar med anka

Trodde inte det fanns så stor variation på god mat! Men när Öst möter väst kan allting hända. Jag och Louise hade på var sitt håll gjort lite reserch  på restauranger här i staden då vi båda är mycket mat roade. Det visade sig finnas massor av rekommendationer.

Sunset Bar and Grill

 

Läcker bar

Denna coola bar möter dig i denna trendiga restaurang. Dels finns här ett Japansk köp som kreerar sushi, shashimi o andra japanska rätter men också ett Internationellt  kök med Turkiskt  inslag , Hiroki Takemura ligger bakom menyn.

Restaurangen är prisad och har en spektakulär utsikt över Bosporen.

Maten

Vi hade alla goda förrätter;

Laxtartar Vårrullar med anka

Laxtartar och vårrullar med anka. Louise åt sushi och sashimi. Detta följdes av Anka för Hayden och Grillade Räkor. Allt var jättegott.

jag och Hayden

Så här nöjda var jag och Hayden.
 

Moderna Museets Restaurang

Efter en fantastisk förmiddag utforskandes Topkapi Palatset var vi hungriga så innan vi kollade in Moderna museet och dess utställningar valde vi att äta. hade inte så stora förväntningar med döm om vår förvåning, åt så gott. Vindolmar med Yogurt, Motzarella med spenat och Rökt aubergine med god sallad till förrätt. Fisk och pasta till huvudrätt.

 
 

Förrätterna Min fisk

Gott och också med en spektakulär utsikt, vad tycks om denna?

 

En Turkisk Döner Kebab

Kebab

Ibland blir man lite sugen på fast food även i denna stad så till dagens lunch blev det helt enkel en kebab i pitabröd med sallad och god sås

 

Restaurant Mikla

Den trendiga och snygga restaurangen Mikla drivs av svensk födde turken Mehmed Gürs. Han har fått otaliga utmärkelser och sedan starten hållit sig i toppen av restauranger i Istanbul. Så förväntningarna var höga och inte blev vi besvikna!

Mikla

Högt upp med en fantastisk utsikt över hela Istanbul. Maten smakade fantastiskt och vinet likaså. Turkiska viner överraskade  verkligen denna vecka.

Istanbul som stad var en verklig upplevelse!

 

 

jhihjfer

 

www.sunsetgrillbar.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed