Lördag vid havet

Lördag vid havet

Denna dag var Yogaledig och regnet öste ned till frukost. Jag hade dessutom sovit dåligt på grund av hundarna i rummet bredvid. Bäst beskrivna som “Baskervilles Dogs” Stora som kalvar och så fort de vände sig med den där styva svansen dånade det till i min vägg, grrrrr. Eftersom det bara var jag och Miira kvar bestämde vi oss , när regnet slutat att ta oss till havet. Sagt och gjort vi kollade tågtidtabellen och begav oss till stationen.

Grafittitåg 1

Så här såg det ut  – färgglada vagnar.

 

Lunch hos La Nonna Tina

Efter ett tågbyte kom vi till Otranto och havet. Här sken solen och det var behagligt varmt. Vi var lagom hungriga och sugna på varm mat så Restaurang Dal Baffo med La Nonnas mat  fick det bli.

Restaurangen

Nonna herself
 La Nonna Tina i egen hög person 

Food Glorious food

Det var inte lätt att välja må jag säja men till slut blev det en god sallad och varsin risotto, Miiras vegetarisk och min med skaldjur.

Miira med härlig veg risotto Min skaldjursrisotto

Oj så gott det var! Vi var mätta efter hälften men satt länge och gjorde verkligen vårt bästa att äta upp allt till sista musslan! Någon efterrätt var det inte tal om utan vi avslutande med en god Espresso.

Oas till station

Oas perrong Tåg tillbaka

Otranto:s station ser verkligen ut som en härlig oas. Palmer och andra gröna växter samsas med snygga träbänkar. Lite snyggare och modernare än tågen :=)

Sakta prommenerade vid tillbaka till station och behövde bara vänta en liten stund. på tåget. Åter i Zollino regnade det igen när vi anlände.. Jaja vi hade i alla fall tur med vädret på vår lördags utflykt, tack Miira för bra idé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed