Mallis åter en populär pärla

Katedralen 1

Mallorca var ett av de stora resmålen på 70-talet när Chartern var i sin linda. Sedan har det varit lite si och så med populariteten. Nu är dock Mallorca populärare än någonsin. En ganska internationell skara människor har köpt och/eller renoverat lägenheter i staden både längst kusten och i själva staden. Jag gillar verkligen Mallorca i allmänhet och Palma i synnerhet och allt vad de har att erbjuda. Det blev bestämt att jag och min väninna skulle ta en långhelg och åka dig.

Energikick

kusten

Det var inte svårt att få en riktig energikick att denna helg. Solen sken o Carina o min vana att power-walka på morgonen blev extra trevligt.  Lätt att komma upp och långt gick vi också båda dagarna. Vi hade pit stop på det trevliga lilla fiket Fibonacci, där de bl. a har en yogurt men hemgjord musli o färska bär som är sagolik. Till detta en god café con leche!

Frukost på F
Sagolik hemgjord musli till god yogurt gör att det alltid blir ett stop på denna bar
 
Mr Storyteller
Träffade denna trevliga kreativa kille. Fotograf, filmare  galleriägare och världsmedborgare Roman Kuhn. Döpte honom genast till Mr Storyteller efter en trevlig frukost ihop   – på Fibonacci. 

Lägenhetsspaning

Vi anlände på fredag kvällen men flyg via Barcelona ock  det enda vi gjorde var att knapra på ostarna vi köpt på Arlanda o dricka ett gott glas rött till. Sen sussade vi ovaggade.Dagen därpå gav vi oss ut på lägenhetsspaning. Carina är Sverigerepresentant till B Connected som är en av Mallorcas ledande fastighetsmäklare. De gjorde en rundtur dels i Santa Catalina (en av Palmas gamla stadsdelar) där renovering av två läckra lägenheter var i full gång. En av B Connecteds affärsideer är att hjälpa sina kunder med både att komma med arkitektoniska ritningar såväl som inredningsförslag. De kan sedan projektleda renoveringen. De hjälper också till med andra saker som har med ditt hus eller lägenhet att göra. Bra att ha någon som kan hjälpa en på plats.

IMG_0497
Beconnecteds ägare Christine Leja och Andree Mienkus –  fulla av engergi och ideer.

Kulinariska Palma

Långa promenader kräver mat! Vi testade lunchen på det relativt nya hotellet Can Alomar. De har en härlig takterass Solen värmde och vi trivdes. Åt goda calamares och drack ett glas vin – life is good!

Carina på terassen
Carina njuter på Can Alomars terass
IMG_0500
Kvällen kulinariska tur gick till restaurangen Koa i centrala Palma. Fantastiks god mat och gott lokalt vin -mums!

Molinar/Cala Gamba och Porreres

Ny dag nya objekt att titta på. Först prommenixade jag och Carina till Cala Gamba och en alldeles underbar lite våning. Christine rev väggar i fantasin installerade ett vitt vackert kök och satte in snygga vikväggar och fönster. Vad som inte behövde fantasin var utsikten och den härliga doften av hav. I love it!

Härliga havet

Vi satte oss sedan i bilen och åkte ut till B Connecteds kronjuvel för tillfället. En fantastisk Fincka som de varsamt renoverat. Det är stort och det är fint och det är till salu.

IMG_1246

 

Underbart är kort och så denna helg. Energin är påfylld. Gracias!
KOA –  +34 971 72 84 22 wwwfornprojects.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed