Shop until you drop

skor skor skor

Detta är ett känt uttryck och här i Bangkok är det faktiskt möjligt att göra just detta! I stan finns flera stora Köpcentra, lyxiga som Siam Paragon, Emporium, Gaysorn och Central. Sen finns MBK för all möjligt prisvärd shopping, Central World och Zen. Dessutom är det som bekant snart jul och det uppmärksammas XXX här i Bangkok. Man sparar inte på krutet när det gäller dekorationer och skyltning!

Julskyltning 1

Extra allt i julskyltningen 

 Extra allt

Det senaste tillskottet på Bangkoks shopping himmel är Central Embassy. Det ligger vägg i väll med det “gamla” central på BTS Chitlom.Det byggdes upp i rekord fart under detta år och här finns créme de la créme av lyxvarumärken. Jag tog en tur och kollade in affärerna;

Central Embasy

En pampig ingång men varför stör de med fula koner? Hur tänkte de här?

“Alla” är representerade här av lyxvarumärkena och mycket snyggt finns det här. Dock inte så mycket folk ännu och man undrar i sitt stilla sinne vem som de ser som målgrupp? Ett köpcentrum av denna storlek kräver att det finns folk i omlopp, annars känns det lite skrämmande, tycker jag.

Michel Kors är ett varumärke som har sin flaggskepps butik här. Hittade en tuff klänning som får bli året nyårsblåsa. Två andra av mina favorit märken finns också här Isabel Marand och Maison Martin Margiela. Dock har båda ett lite udda urval just här i Bagkok. I alla fall just nu.

Klänning

Snygg klänning “Animal style” hängandes på en Hang on Hangers hängare. Klädhängarna tillverkas i Bangkoks slum och ger arbete till många ensamstående kvinnor, säljs i 3-pack för 100:- Jag brukar bära hem massor till Sverige!

 

härliga YSL skor

YSL

Ursnygga och coola YSL-butiken. Här skulle man verkligen vilja ha nästa allt!

Shopping tar på krafterna

I Central Embassy finns därför också restauranger och barer, fik och bageri. Här kan man hämta andan i en skön stol.

WE RESTAURANT

BBQ

Allt i spektakulär utformning. Dessa två bilder är tagna av min vän fotografen Dan Herron.

Avslutar med en bildlig bild av shoppingen i Bangkok. Den är mycket och och ibland är shopping lite överväldigande!!

INTERIOR

 danielherronphotography.com

www.hangonhangers.net

4 thoughts on “Shop until you drop”

 1. Åh så roligt att jag hittade din blogg, har varit i Rom, precis också i London. Ska till Bangkok, Rayong, Koh Sahmed och avslutar i Abu Dhabi nu under jul- & nyår.
  Bor i Spanien. Ska titta in här lite oftare.
  Ha en härlig lördag
  /Jess – Annorlunda Underbara

  1. Anika Julin says:

   Hej kul att du gillar bloggen. Du verkar resa i mina fotspår eller jag i dina! Sirocco är fantastisk plats varit där många gånger. Hoppas att ni får en fantastisk kväll. Kolla in de restauranger jag skrev om förut de är jättetrevliga

 2. MBK besökte vi i aug 2014.
  Fanns ju hur mycket som helst att köpa, även om jag inte tok shoppade. Åker så pass ofta till till Thailand att jag inte har ett stort behov av shopping. Köper bara om jag hittar något som faller mig i smaken precis då.

  //Stina
  http://stinasbucket.blogspot.se/

  1. Anika Julin says:

   Eller hur, MBK kan göra en yr – finns så mycket och priset är nästan alltid väldigt bra. marknaderna kan jag också rekommendera – galet stort men kul.
   Hoppas du gillar bloggen och att jag kan inspirera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed