Stödfamilj inom Child Care Thailand

Här bor de 3

Fin skola

Jag berättade i mitt tidigare inlägg om denna organisation som hjälper fattiga barn till utbildning eller så att klara sin utbildning. Som stipendiat inom Childcare måste du prestera resultat, men kan få hjälp med t.e.x skoluniform, lunch i skolan, läxhjälp mm. Organisationen startade 2011 av Raija och B-O Larsson och idag har de 34 barn som de stödjer.

Stödfamilj

I sitt arbete med barnen har Raija och B-O få en insikt hur de lever och har det i vardagen. Många bor med sina far- och morföräldrar, en del bor utan några vuxna alls större delen av tiden. Många har gemensamt att deras föräldrar arbetar på annan ort, sitter i fängelse eller helt enkelt övergett sina barn. Gemensamt är också att de  lever de povert. Vissa har det värre än andra och det är därför Childcare har skapat Stödfamiljer till dessa. Denna del av verksamheten är relativt ny och de behöver fler stödfamiljer som vi.

Duktiga X

Jag hördes berättas om denna begåvade flicka, Wov av en lärare i skolan. Det var inte svårt att bli fadder för henne och hennes familj. Hon bor hos sina morföräldrar och är totalt 12 i familjen inklusive fyra små barn.

Här bor de 3 här bor de 2De bor mycket enkelt och morföräldrarna arbeta med att rensa skaldjur  något som inte inbringar mycket pengar och som inte kan stödja hela familjen. Att vara stödfamilj innebär att jag varje månad skänker 400 svenska kronor. För detta får familjen två matpaket per månad. Maten levereras av Raija och B-O som har stenkoll att pengarna och varorna hamnar där de skall.

Matpaket

Kryddor

Maten köps på den lokala marknaden där du kan hitta allt från kryddor till kött fisk och frukt.

Lill-killen

Hoppas att också denna lilla killen får gå i skolan och ser sin moster som en förebild. Hon har drömmar om att bli Läkare eller sjuksköterska. Det skall bli kul att följa henne i skolan och att se till att denna familj får det lite bättre.

Du kan också göra skillnad!

www.childcare.in.th

 

2 thoughts on “Stödfamilj inom Child Care Thailand”

 1. Ni visar en bild på ett matpaket..men vad ingår det i detta paket..inte är det väl bara det som syns på bilden

  Mvh Louise

  1. Anika Julin says:

   Hej Louise
   familjerna får göra en Önskelista av de basvaror de vill ha vid varje tillfälle. Ofta är det Ris, grönsaker olja att steka i etc hoppas det var det svaret du ville ha annars fråga vidare:=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed